Julkort 1997

Julmiddag på revisionsbyrån

Stekt spädgris
1 spädgris
köttsky
1/4 kg portugisisk lök
1 nypa peppar
5 hg hackat oxnjurfett
litet muskot
5 hg brödinkråm, blött i mjölk äppelmos
120 gr salvia
olja
2 ägg
russin
30 g salt
potatispuré

Spädgrisen helstekes med eller utan fyllning och huvudvikten vid lagningen ligger i att steken tas ur ugnen när svålen är spröd och guldgul.
Koka lökarna med skalen på och låt dem kallna. Därpå skalas de och hackas fint, samt lägges i spilkum med det hackade njurfettet, brödinkråmet, blött och urkramat, den försvällda och hackade salvian, äggen och kryddorna.
Alltsammans blandas väl och fyllningen lägges in i grisen som därefter sys ihop, varpå den stekes.
Under stekningen bör den ofta ösas med olja, vilken här är att föredraga framför annat fett, beroende på den större mörkhet oljan ger svålen.
Servera särskilt potatispuré samt äppelmos, tillsatt med en fjärdedel russin som sköljs och tått svälla i ljumt vatten, samt god köttsky.

Tillbaka

Fyll i uppgifterna nedan

Skriv in verifieringskoden: 6KLX